De voordelen van het Keurmerk Transport & Logistiek

Het Keurmerk Transport & Logistiek biedt een aantal waardevolle voordelen voor transportbedrijven, hun klanten en - in bredere zin - ook de maatschappij.

 • Het keurmerk verbetert de bedrijfsvoering
  Het voornaamste doel van het keurmerk is het verder verbeteren van ondernemerschap binnen transportbedrijven. Aan de hand van duidelijke omschrijvingen zijn ondernemers in staat kritisch naar hun eigen bedrijf te kijken. Waar kan het efficiënter? Waar liggen kansen? Welke punten behoeven verbetering? Door een onderneming in kaart te brengen, krijgen directie en management een praktisch instrument in handen om de interne processen optimaal te beheersen.
   
 • Het keurmerk zorgt voor een duidelijke marktpositie
  Keurmerkhouders onderscheiden zich aantoonbaar van hun concurrenten. Het Keurmerk draagt dus bij aan een goede relatie met bestaande klanten en maakt daarnaast een positieve indruk op potentiële klanten. Opdrachtgevers weten dat ze met een betrouwbare partner in zee gaan.
   
 • Het keurmerk verbetert het zakelijk inzicht van ondernemers
  Wanneer een ondernemer weet wat hij waard is, staat hij veel sterker in onderhandelingen. Het Keurmerk verschaft ondernemers essentieel inzicht in de eigen onderneming, zodat ze precies weten wat hun sterke én zwakke punten zijn. Bovendien is de toekenning van het certificaat van groot belang voor medewerkers. Ook voor hen is het een beloning voor hun inspanningen.
   
 • Het keurmerk laat zien dat een ondernemer serieus is over MVO
  Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet zomaar een trend, het is voor veel bedrijven een essentieel onderdeel van hun activiteiten. TLN wil de komende jaren nóg meer aandacht besteden aan MVO-aspecten die onderdeel zijn van het Keurmerk Transport & Logistiek. Gecertificeerde bedrijven laten zien dat ze écht serieus zijn over MVO. Dat ze hun bedrijf leiden met respect voor mens, natuur en maatschappij. En dat straalt weer positief af op hun imago.